Accés directe als continguts Anar a l'inici de la pàgina Accés directe al sistema de navegació Anar a la pàgina d'accessibilitat i dreceres de teclat Cercador d'ocupació Mapa web
SOC
Servei d'Ocupació de Catalunya

CURSOS SEMIPRESENCIALS DE FORMACIÓ I CERTIFICACIÓ EN TIC

CerTic

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) posa en marxa enguany –per primera vegada– el programa CerTIC: cursos semipresencials de formació i certificació en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), adreçats principalment a persones treballadores en situació d'atur.

El programa CerTIC té l'objectiu de formar als/a les alumnes en el marc de les TIC mitjançant programes i currículums oficials dissenyats per organitzacions referents d’aquest sector.

Oferta formativa

Amb un total de 14 accions formatives, el programa CerTIC s'estructura en dues àrees d'especialització –segons els coneixements previs de l'alumne/a–, dins les quals es desenvolupen diferents competències i eines de les TIC. En total s’ ofertaran 50 cursos:

 • Formació i certificació en eines TIC per a persones usuàries. Competències desenvolupades:
  • Microsoft Office 2010
  • OpenOffice
 • Formació adreçada a professionals de les TIC. Competències desenvolupades:
  • Administració de Sistemes Operatius
  • Administració de Bases de Dades Relacionals
  • Programació d'Aplicacions web

Per consultar el temari i els requisits d'aquests cursos, cliqueu aquí.

Finançament

Cursos sense cost per als/a les alumnes.
Programa cofinançat pel Fons Social Europeu.

Descripció dels cursos

Metodología

Els cursos presencials del programa CerTIC es duran a terme a les ciutats de Barcelona, Girona, Igualada, Lleida , Tarragona, Reus, Vilafranca del Penedès, Manresa i Palafrugell, sempre i quan hi hagi demanda suficient per emplenar les aules. En aquest sentit, l'alumnat serà informat en tot moment del lloc i l'horari d'aquestes accions formatives.

La formació a distància (en línia) es farà mitjançant una plataforma virtual que permetrà als/a les alumnes estudiar sense necessitat de desplaçar-se al centre formatiu, tenint en tot moment el suport i l’ajuda del professorat.

La formació presencial i la formació en línia es desenvoluparan de forma simultània.

Durada

Serà diferent, en funció de les àrees d’especialització:

 • 30 hores, per als cursos de l’àrea de formació i certificació en eines TIC per a persones usuàries.
 • 60 hores, per als cursos de l’àrea de formació i certificació dirigida a persones professionals de les TIC.

Acreditació dels coneixements

 Un cop finalitzat el curs, els/les alumnes obtindran dos certificats diferents emesos per empreses multinacionals i institucions de prestigi en l’àmbit de les TIC:

 • Certificat d’aprofitament, per als/les alumnes que superin l’avaluació contínua amb una qualificació mínima del 75% (nota que es considerarà com a “apte”).
 • Certificat oficial. Als/a les alumnes que obtinguin la qualificació d’apte se’ls oferirà l’oportunitat de presentar-se –a una única convocatòria– a l’examen de certificació oficial del curs realitzat. En concret, els certificats oficials als què poden optar són els següents:
  • Microsoft Office Specialist (MOS)
  • OpenOffice Specialist
  • Linux Professional Institute
  • Microsoft Certified Professional (MCP)

Persones destinatàries

Aquesta formació s’adreça principalment a persones treballadores en situació d’atur, tot i que algunes de les places podran ser destinades a persones treballadores en actiu –però mai en un percentatge superior al 15% de les places del curs–.

Les persones interessades en participar hauran de complir els següents requisits:

 • Estar inscrit/a en qualsevol Oficina de Treball
 • Tenir un compte d’adreça electrònica
 • Poder disposar d’ordinador amb connexió a Internet durant el temps que duri la formació en línia

Preinscripció i calendari dels cursos

L’oferta de cursos del programa CerTIC es desenvoluparà entre el 4 de juliol de 2011 i desembre de 2011.

La preinscripció s’obre el dia 20 de juny de 2011.

Les persones interessades en realitzar aquests cursos semi presencials de formació i certificació en TIC s'han de preinscriure en línia, clicant sobre aquest enllaç: www.pue.es/certic
Posteriorment, rebran un correu a la seva bústia electrònica on se’ls informarà si la seva sol•licitud ha estat acceptada o denegada i del dia i lloc es farà la prova de selecció.

Selecció de l’alumnat

Tots els/les alumnes hauran de passar una prova de selecció, la qual té com objectiu seleccionar a aquelles persones candidates que podran aprofitar més el curs, en base als seus coneixements previs i el seu perfil professional.

Tot i que no hi ha un límit màxim de cursos que poder realitzar, es donarà prioritat als/a les alumnes que encara no hagin participat en cap curs del programa CerTIC l’any 2011.

Més informació

Per a més informació i qualsevol consulta, podeu adreçar-vos a: www.pue.es/certic

EN AQUEST WEB PARLEM DE:

Aula Activa   CIFO   CV en línia   Campanyes Agràries   Centres col·laboradors   Connecta't   Contrat@   Convocatòries   Incentius a les empreses   Legislació   Oficines de Treball   Orientació per trobar feina   Portal Feina Activa   Programa Forma i Contracta   Programa d'iniciatives locals d'ocupació (I+O)   Programa temporal de protecció per desocupació i inserció   Projectes Innovadors   Renovació de la demanda   Serveis de formació   Treball als barris   Treballar a l'estranger, Eurodissea i Leonardo, Xarxa Eures   cursos FP.CAT   e-formació   e-formació